Friday, July 9, 2010

Zacusca de gogosari si ardei rosii

Ingrediente:

1 kg rosii.
6 gogosari.
6 ardei grasi.
1 morcov mijlociu.
2 bucati ceapa rosie.
500 gr ciuperci champignion.
2-3 catei de usturoi.
50 g ulei (de masline).
2 linguri de zahar brun.
sare (grunjoasa), piper proaspat macinat.

Mod de preparare:

Se fierb rosiile si se trec prin sita. Zacusca de ardei si gogosari poate fi preparata si cu suc de rosii din comert.Intre timp, se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie felii nu prea marunte.

Se curata morcovul si se da pe razatoarea mica, de asemenea se taie ceapa pestisori.Separat curatam ciupercile ,le spalam,le svantam si le punem peste ceapa si morcovul,dat pe razatoare si se prajesc usor in ulei, si cand s-au inmuiat, se pun in sosul de rosi, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga zaharul si zacusca se potriveste de sare (grunjoasa).